Kun Nikkarin tila nettiin lähti

Tässä ne nyt välkkyvät läppärin ruudulla, Nikkarin tilan nettisivut. Niin ovat kuin tekijänsäkin: simppelit, mutta mukana myös vähän väriä ja vauhtia.

Miksi sitten päätin nörtteillä tilalle nettisivut juuri nyt? Ajatus lähti oikeastaan kahdestakin tarpeesta. Ensinnäkin minusta tuli vuoden alussa ensimmäistä kertaa kuusivuotisen viljelijähistoriani aikana täysipäiväinen viljelijä. Palkkatöiden kanssa tasapainoilu loppui, koska halusin ensimmäistä kertaa keskittyä kunnolla vain yhteen asiaan. Nyt tilan kehityssuunnitelmana on ottaa puitavien peltokasvien rinnalle viljelyyn myös puutarhakasveja. Esimerkiksi ensimmäiset parsat istutetaan maahan tulevana keväänä.

Nettisivut ovat aika luonteva osa tätä Nikkarin tilan (ja viljelijän) uutta elämää. Haluan niiden kautta tehdä yritykseni näkyväksi ja tuoda tilaa ja viljelytapojani tutuksi.

Minäkin haluan omalta osaltani kantaa nettisivuni kekoon ja raottaa kirjoituksillani hämäläisen kasvinviljelytilan arkea.

Toinen nettisivujen synnyttämisen tarve liittyy edelliseen palkkatoimeeni. Työskentelin tiedottajana MTK Hämeen hallinnoimassa Kasvua Hämeessä-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli muun muassa lisätä hämäläisen ruokaketjun tunnettuutta ja lähentää ruuan kuluttajia ja tuottajia. Huomasin, että parasta kuluttajatyötä tekevät viljelijät itse kertomalla omasta työstään ja tuotantotavoistaan. Niinpä siis minäkin haluan omalta osaltani kantaa nettisivuni kekoon ja raottaa kirjoituksillani hämäläisen kasvinviljelytilan arkea.

Uskon, että mitä enemmän kuluttajat tietävät kotimaisesta ruuantuotannosta, sitä enemmän he osaavat arvostaa sitä ja tekevät sen mukaan myös valintansa kaupan hyllyllä.

Tavoitteenani on kirjoituksillani ja kuvillani valottaa nykypäivän maanviljelijän arkea kaikille ruuasta ja sen tuotannosta kiinnostuneille. Luvassa on siis rankkasadetta, auringon paistetta ja kaikkea siltä väliltä. Tervetuloa mukaan!

Saara