Nikkarin huopasydän-lapaset

Tarvikkeet: Nikkarin 3-säikeistä 100 % suomenlampaan villalankaa: n. 75 g ruskeaa ja n. 5 g valkoista, sukkapuikot nro 3-4

Sydänkuvion mallikuva
x = valkoinen
– = ruskea

Ohje: Luo ruskealla kolmosen sukkapuikoille 48 silmukkaa. Neulo ainaoikeaa 4 kerrosta (1. krs o, 2. krs n, 3. krs o, 4. krs n). Neulo oikeaa 7 kerrosta ja aloita sitten sydänkuvio valkoisella mallikuvan mukaan. Toista 8 silmukan mallikuvaa yhteensä 6 kertaa. Neulo kuvion jälkeen vielä 13 kerrosta oikeaa ruskealla ja neulo sitten peukaloa varten toisen puikon lopusta 10 silmukkaa eriväriselle apulangalle. Jatka oikeaa vielä 32 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset.

Kun 1. puikolla on jäljellä 3 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen ja 1 oikein. Toisen puikon alussa neulo 1 oikein ja tee ylivetokavennus (nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä ensimmäinen silmukka tämän yli). Tee samat kavennukset 3. puikon lopussa ja 4. puikon alussa. Tee kärkikavennukset joka 2. kerros kuuden kerroksen ajan ja kavenna sen jälkeen joka kerroksella, kunnes on jäljellä enää yhteensä 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä näiden viimeisen neljän silmukan läpi.

Poimi apulangalta kolmelle puikolle 20 + 2 silmukkaa. Siirrä 1. ja 2. puikolle 6 silmukkaa molemmille ja 3. puikolle loput 10 silmukkaa. Neulo ruskealla oikeaa 20 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset. Kavenna joka kerroksella 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennus ja 2. ja 3. puikon lopussa 2 o yhteen. Kun jäljellä on 4 silmukkaa, vedä lanka niiden läpi. Neulo toinen lapanen edellisen peilikuvaksi (peukalo).

Päättele langat, ja heitä lapaset tavallisen pyykin sekaan 40 asteiseen hienopesuohjelmaan. Voit laittaa pienet muovipussit peukaloiden sisään, jotta ne eivät huovu kiinni. Kun pesuohjelma on loppu, ota mykkyrässä olevat lapaset koneesta ja muovaa ne märkinä käsiisi sopiviksi. Anna kuivia ja valmista tuli!