Nikkarin Villasydän-lapaset

Tarvikkeet: Nikkarin 3-säikeistä 100 % suomenlampaan villalankaa: n. 50 g valkoista ja n. 30 g ruskeaa, sukkapuikot nro 3

Sydänkuvion mallikuva

x = ruskea
– = valkoinen

Ohje: Luo valkoisella kolmosen sukkapuikoille 32 silmukkaa ja neulo 2o 2n joustinneuletta n. 7 cm. Neulo 2 kerrosta valkoisella oikeaa ja lisää ensimmäisellä kerroksella joka puikon alkuun 1 silmukka, yhteensä neljä, jolloin työssä on yhteensä 36 silmukkaa.

Aloita sydänkuvio mallikuvan mukaan. Sydämiä tulee yhteensä 6 kpl. Neulo joka toinen sydänrivi limittäin edelliseen riviin nähden ts. aloita toinen, neljäs jne. sydänrivi sydämen keskeltä ja ensimmäinen, kolmas jne. sydänrivi sydänten välisilmukasta, kuten mallikuvassa. Neulo sydänrivien välissä aina 2 kerrosta valkoista.

Kun olet neulonut neljä sydänriviä, neulo toisen puikon lopusta 5 silmukkaa peukaloa varten lyhyelle eriväriselle langanpätkälle. Seitsemännen sydänrivin jälkeen aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1o, nosta 1 s neulomatta 1o ja vedä neulomaton silmukka tämän yli (ylivetokavennus). Neulo 2. ja 4. puikon lopussa 2o yhteen ja 1o. Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes työssä on enää 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi.

Poimi peukalon apulangalta 10 + 2 silmukkaa kolmelle puikolle. Ensimmäiselle sekä toiselle puikolle tulee 3 silmukkaa ja 3. puikolle 6 silmukkaa. Neulo peukaloa 14 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset. Kavenna joka kerroksella 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennus ja 2. ja 3. puikon lopussa 2 o yhteen. Kun jäljellä on 3 silmukkaa, vedä lanka niiden läpi. Päättele langat ja valmista tuli! Neulo toinen lapanen edellisen peilikuvaksi (peukalo). Päättele kaikki langat, höyrytä lapaset silitysraudalla kostean liinan läpi ja valmista tuli!